Milieuvriendelijk watersporten met een rubberboot
Als Nederland zijn we een echt watersportland. We beschikken over een behoorlijke hoeveelheid water waar we lekker op kunnen recreƫeren. Het watersporten kan wel een behoorlijke belasting zijn op het milieu. Al die motorboten die olie lekken of het afval dat we op het water produceren. Een milieuvriendelijke manier om te watersporten is de rubberboot. Een rubberboot is lekker compact en heeft meestal niet een grote motor nodig om zich voort te kunnen bewegen. Daarnaast kan de rubberboot in de winter meestal ergens op zolder of een andere opbergruimte opgeborgen worden. Lekker makkelijk dus en ook dus nog eens goed voor het milieu. Hoogste tijd om hier eens wat meer over te vertellen in dit blog. Lees snel verder.
Welke maten rubberboot zijn er?
Er is al een rubberboot in de aanbieding vanaf 2,5 meter. Over compact gesproken. Dit formaat is al wat aan de kleine kant als je er in je eentje in zit. Toch is dit formaat voor veel doelen te gebruiken. Het is namelijk een ideaal formaat om als bijbootje mee te nemen achter je grote boot waarmee je op vakantie gaat. Als je voor anker gaat kunnen je kinderen er lekker plezier aan beleven. Daarnaast is dit formaat ook goed te gebruiken om mee te gaan vissen. In je eentje weliswaar, maar met dit formaat kun je wel op allerlei plekken komen waar je met een grote boot niet komt. Erachter kan je dan een elektrische buitenboordmotor doen. Dan ben je pas echt goed met het milieu bezig. Vanaf dit formaat kan je steeds kiezen uit een halve meter groter tot de echte grote rubberboot. Denk bijvoorbeeld aan de rubberboot van de koninklijke nederlandse reddingsmaatschappij. Hier zit zelfs een kajuit op en een inpandige motor. Er kunnen hoge snelheden mee behaald worden.
Welke motor heb ik nodig voor mijn rubberboot?
Het meest milieuvriendelijk is de eerder genoemde elektrische buitenboordmotor. De aanschafprijs hiervan is ook nog eens heel aantrekkelijk. Echter is deze vaak niet heel krachtig en haal je er ook niet echt hoge snelheden mee. Prima bijvoorbeeld op een visserbootje als je ook niet snel van A naar B hoeft. Als je hier niet mee uit de voeten komt dan heb je toch een benzinemotor nodig als buitenboormotor achter je rubberboot. De kracht van deze motor wordt uitgedrukt in PK’s. De meeste lichte motor is ongeveer 2,5 PK en zo loopt het op tot behoorlijke aantallen. Laat je goed adviseren over welke buitenboordmotor geschikt is voor je rubberboot.