Het aantal zonuren is dit jaar ongekend. Zelfs tot ver in oktober kennen we een groot aantal zonnige dagen, om maar niet te spreken om heerlijke zomermaanden die we net achter de rug hebben. Voor zonnepaneel-eigenaren was 2018 een erg winstgevend jaar. Met nog maar twee kalendermaanden te gaan heeft het overgrote deel van de zonnepaneel-bezitters waarschijnlijk (veel) meer energie opgewekt dan verbruikt. Wat erg gunstig is voor de energierekening!
De gemiddelde opbrengst van 2018 stijgt nu al ver boven het gemiddelde van de afgelopen jaren uit. Dit blijkt uit de berekeningen van Milieu Centraal en de Universiteit Utrecht. In Limburg en het oosten en zuiden van Nederland is de meeste energie opgewekt vergeleken met de voorgaande jaren.
Steeds meer zonnepaneel-eigenaren
Het geschatte aantal huishoudens dat op dit moment over zonnepanelen beschikt is zo’n 700.000. Steeds meer mensen zien het voordeel van zonne-energie in, het aantal zonnepaneel-bezitters stijgt dan ook met een paar duizend per jaar. Dan hebben we nog niets eens het aandeel van de energie meegerekend.
De komende tijd blijft de salderingsregeling nog van toepassing: hierbij krijgen zonnepaneel-eigenaren een vergoeding voor de stroom die zij teveel opwekken en terugleveren aan het energienet. In 2021 gaat deze regeling veranderen naar een iets sobere versie. Investeer je nu in zonnepanelen dan kun je de komende jaren al een deel van je investering terugverdienen als het zo zonnig blijft in ons land.
Vraag nu een offerte aan om te bekijken hoeveel jij kan besparen met de aanschaf van zonnepanelen
Wil je ook besparen op je aanschaf van zonnepanelen?
Bekijk dan of jouw gemeente een subsidieregeling heeft voor de aanschaf van zonnepanelen. De landelijke subsidie is wel gestopt in 2018 maar verschillende gemeenten bieden een BTW-regeling voor de aanschaf van de panelen aan.